FOI "ICA"
INGREDIENTE :
FOI:
4 ouă
11 linguri zahăr
12 linguri ulei
2 linguri apă
1 linguriță praf de copt
3 pliculețe zahăr vanilat
un praf de sare
făină cât cuprinde
CREMA:
300 gr zahăr
2 căni lapte
6 linguri făină
1 esență rom
1 pachet unt
MOD DE PREPARARE :
FOI:
Într-un castron se mixează ouăle cu un praf de sare, zahăr, apă, ulei, zahăr vanilat și praf de copt.
După ce s-au omogenizat bine toate ingredientele se adaugă făină cât să se formeze o cocă elastică ( circa 300-400 gr făină).
Aluatul se frământa într-un sul și se împarte în 4 părți egale.
Fiecare bucată de aluat se întinde pe o bucată de hartie de copt și se așează în tavă.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute.
Când foaia s-a rumenit frumos se scoate, se dezlipește hârtia de copt și se lasă pe un grătar sa se răcească.
CREMA:
Zahărul se caramelizează, apoi se adaugă 1 cană de lapte.
Se reduce focul.
Faina se dizolvă în restul de lapte.
Se adaugă la sosul de caramel și se lasă să fiarbă la foc mic amestecând continuu, până piere gustul de făină.
Se transferă compoziția într-un castron pentru a grăbi răcirea.
După ce crema s-a răcit se adaugă untul rece, tăiat cubulețe și se mixează până când crema devine spumoasă.
Tava în care am copt foile se tapetează cu folie alimentara, lăsând capetele mai lungi pentru a putea înveli prăjitură.
Crema se împarte în trei părți egale.
Se așează prima foaie, peste ea se nivelează prima parte de cremă, deasupra următoarea foaie și a doua parte de cremă.
Peste cremă următoarea foaie peste care se nivelează ultima parte de cremă.
Se încheie cu ultima foaie.
Prăjitura se înveleste in folie alimentara si se lasă până a doua zi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu