MAZARE CU CARNE DE PORC
4 persoane
1 kg carne de porc
2 cepe potrivite
mărar verde
sare
piper
ulei
5 linguri sos de roșii
2 linguri făină
500 gr mazăre fiartă, congelată sau proaspătă
3 - 4 căni de apă rece
1 lingură oțet
MOD DE PREPARARE :
2 cepe potrivite
mărar verde
sare
piper
ulei
5 linguri sos de roșii
2 linguri făină
500 gr mazăre fiartă, congelată sau proaspătă
3 - 4 căni de apă rece
1 lingură oțet
MOD DE PREPARARE :
Carnea tăiată felii și sărată se rumenește în câteva linguri de ulei.
Se scoate carnea, iar în uleiul rămas se călește ceapa tocata mărunt.
Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă faina și se mai călește 1 minut.
Se adaugă sosul de roșii și imediat se toarnă apa, amestecând răpid cu un tel pentru a nu face cocoloașe.
Se pune prima data 2 căni de apă, și se lasă să fiarbă 15 minute.
Apoi se adaugă mazărea și se lasă să fiarbă, completând cu apă la nevoie.
Spre final se adaugă și carnea și se potrivește de sare și piper.
La final se asezonează cu mărar verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu