OREZ CU LAPTE



INGREDIENTE :
4-6 persoane

1 cană orez
1 cană apă rece
3 căni lapte rece
5-6 linguri zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
un praf de sare

MOD DE PREPARARE :

Orezul se spală sub jet de apă rece.

Se pune la fiert cu o cană de apă rece.

Când orezul a absorbit apa, se adaugă laptele și un praf de sare.

După 10-15 minute când orezul este aproape fiert, se adaugă zahărul și zahărul vanilat, amestecând aproape continuu, iar focul se va reduce la mic.

Orezul nu trebuie fiert până se sfarâmă, ci el va fi delicios dacă se va fierbe "al dente" : exteriorul moale, iar interiorul bobului crocant.

El se va înmuia cât timp va sta acoperit.

Se mai lasă pe foc 3-4 minute apoi se dă la o parte și se acoperă cu un capac pentru 20-30 minute, timp în care orezul se va închega.

Se porționează în boluri, și se servește cu sos caramel, scorțișoară, dulceață, zahăr caramelizat sau simplu.



DECOR:

Se caramelizează zahăr, iar cu ajutorul unei lingurițe înmuiate în zaharul topit, se formeaza diferite modele.

După ce orezul fierbinte se pune în bolul de servit, se decorează cu formele de zahar ars.

Ele se vor topi și vor da un gust deosebit orezului.


Comentarii

Postări populare