APERITIV FLOAREA-SOARELUI
INGREDIENTE :
4-5 linguri cremă de brânză
câteva felii de salam sau șuncă presată
cașcaval ras
1 ou
mac
MOD DE PREPARARE :
Aluatul de foietaj se scoate cu cel puțin o oră înainte de preparare.
Se lucrează direct pe hârtia de copt.
Cu ajutorul unei farfurii se decupează două cercuri.
Prima parte se unge cu cremă de brânză, se presară cașcavalul ras, iar deasupra se așează feliile de salam sau de șuncă prestată.
Se învelește cu cea de-a doua parte de foietaj.
În mijloc se așează un pahar cu gura în jos.
Marginile aluatului se taie în fâșii și se răsucesc de câteva ori.
Se unge floarea de aluat cu ou bătut, iar în mijloc se presară mac.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade și se coace circa 15-20 minute până se rumenește frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu