ARDEI UMPLUTI


INGREDIENTE :

1 kg carne tocată porc sau amestec cu vită 
7 ardei grași 
2 cepe medii
2 ouă 
1 legătură pătrunjel verde
5-6 linguri sos de roșii sau 3 linguri bulion
1 mâna de orez
sare
piper

SOS:

1 cutie roșii în conservă 
2 linguri de făină 
1 /2 cană apă rece

MOD DE PREPARARE :

Înainte de toate, ardeilor li se scoate cotorul cu semințe, se curăță pe cât posibil și de nervurile din interior și se spală bine, lăsându-se apoi la scurs cu deschizatura în jos.



Carnea se amestecă cu ceapa și pătrunjelul tocate mărunt, cu ouă, orez, bulion, sare și piper.

Cu această compoziție se umple fiecare ardei și se așează în oală cât mai aproape unul de altul (înțepeniti) pentru a nu se întoarce la fiert.



Puneți apă rece peste ardei până ajunge la jumătatea lor.

După ce a început sa fiarbă se completează cu apă până trece de nivelul ardeilor.

Se fierb ardeii la foc potrivit până ce orezul este fiert (se gustă).

Când ardeii sunt aproape fierți ( după aproximativ 1 oră) se prepară sosul.

SOS :

Într-o crăticioară punem la călit 1 cutie de roșii în bulion în câteva linguri de ulei.

Separat desfacem 2 linguri de făină în 1/2 cană de apă rece.

Diluăm cu zeamă fierbinte de la ardei și punem peste sosul de roșii amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe.


Turnăm sosul în oala cu ardei și mai lăsăm la fiert 15-20 minute.

Se înlătură spuma formata de făină cu ajutorul spumierei sau a unei linguri. 

Se asezonează cu pătrunjel verde. 

Comentarii

Postări populare