FORNETTI CU FRUCTE
10 bucăți
2 nectarine potrivite din compot sau proaspete
1 aluat foietaj congelat
zahăr pudră
Se pot folosi orice fel de fructe, proaspete sau din compot.
Foietajul se scoate din congelator cu minim 1 oră înainte de pregătire.
Se taie în fâșii, apoi pe o jumătate a unei parti se fac crestături cu vârful unui cuțit.
Nectarinele se taie julien.
Pe jumătatea de fâșie de aluat necrestată se așează câte 2-3 bucățele de nectarină.
Se pliază deasupra nectarinelelor partea de aluat crestată.
Cu ajutorul degetelor se apasă și se sigilează marginile.
Pachețelele de fornetti pot rămâne pe hârtia de copt în care a fost înfășurat aluatul.
Pe tava tapetată cu hârtie de copt se așează fornetti.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 timp de 15-20 minute.
Când s-au umflat și au prins culoare rumenă se scoate tava din cuptor și se așează pachetelele pe un platou, iar când s-au mai racorit se pudrează cu zahăr pudră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu