PILAF CU LEGUME


INGREDIENTE :

1 cană orez
1 cutie ciuperci
1 mâna de mazăre (fiartă sau crudă)
1 ceapă potrivită 
2 morcovi potriviți
1 ardei gras
5-6 linguri ulei
apă rece
sare
piper

Legumele curățate, spălate și tocate se călesc într-un fir de ulei.

După 2-3 minute se adaugă jumătate de cană de apă rece și se acoperă cu capac.

Când legumele s-au înmuiat, se adaugă orezul clatit sub jet de apă rece.

Se adaugă 2 căni de apă rece și se lasă la fiert, la foc mediu, acoperit cu capac.

Când apa s-a evaporat se adaugă ciupercile și mazărea și se mai adaugă încă 2 căni de apă rece. 

Se acoperă cu capac, iar focul se reduce la minim.

Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi.

Când orezul este fiert se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă 2 linguri de ulei. 

Se mai lasă câteva minute, se trage de pe foc și se lasă acoperit cu capac.

Comentarii

Postări populare