PILAF CU LEGUME
INGREDIENTE :
1 cutie ciuperci
1 mâna de mazăre (fiartă sau crudă)
1 ceapă potrivită
2 morcovi potriviți
1 ardei gras
5-6 linguri ulei
apă rece
sare
piper
Legumele curățate, spălate și tocate se călesc într-un fir de ulei.
După 2-3 minute se adaugă jumătate de cană de apă rece și se acoperă cu capac.
Când legumele s-au înmuiat, se adaugă orezul clatit sub jet de apă rece.
Se adaugă 2 căni de apă rece și se lasă la fiert, la foc mediu, acoperit cu capac.
Când apa s-a evaporat se adaugă ciupercile și mazărea și se mai adaugă încă 2 căni de apă rece.
Se acoperă cu capac, iar focul se reduce la minim.
Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi.
Când orezul este fiert se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă 2 linguri de ulei.
Se mai lasă câteva minute, se trage de pe foc și se lasă acoperit cu capac.
Comentarii
Trimiteți un comentariu