SPANAC CU OREZ


INGREDIENTE :

1 kg spanac congelat
1 ceapă medie
1 cățel de usturoi
1 mâna de orez
unt cât o nucă 
2 linguri sos de roșii
ulei
sare
piper
1 cană apă rece

Orezul se pune la fiert în puțină apă cu sare.

Ceapa tocată se pune la călit într-un fir de ulei.

După câteva minute se adaugă usturoiul tocat mărunt și se mai călesc împreună 1 minut.

Se adaugă o jumătate de cană de apă rece și se lasă să fiarbă.

Când a mai scăzut se adaugă spanacul, iar după 5 minute se pune și orezul fiert și scurs.

Se lasă la foc potrivit sa fiarbă cu restul de apă.

Se amestecă din când în când.

Când a scăzut, se potrivește de sare și piper, apoi se adaugă untul.

La final se adaugă sosul de roșii și se mai lasă 5-10 minute pe foc, amestecând mereu. 

Se servește simplu sau alături de ouă ochiuri, snitele sau carne. 

Comentarii

Postări populare