SPANAC CU OREZ
INGREDIENTE :
1 ceapă medie
1 cățel de usturoi
1 mâna de orez
unt cât o nucă
2 linguri sos de roșii
ulei
sare
piper
1 cană apă rece
Orezul se pune la fiert în puțină apă cu sare.
Ceapa tocată se pune la călit într-un fir de ulei.
După câteva minute se adaugă usturoiul tocat mărunt și se mai călesc împreună 1 minut.
Se adaugă o jumătate de cană de apă rece și se lasă să fiarbă.
Când a mai scăzut se adaugă spanacul, iar după 5 minute se pune și orezul fiert și scurs.
Se lasă la foc potrivit sa fiarbă cu restul de apă.
Se amestecă din când în când.
Când a scăzut, se potrivește de sare și piper, apoi se adaugă untul.
La final se adaugă sosul de roșii și se mai lasă 5-10 minute pe foc, amestecând mereu.
Se servește simplu sau alături de ouă ochiuri, snitele sau carne.
Comentarii
Trimiteți un comentariu