SUPA CREMA DE CIUPERCI



INGREDIENTE :
6 persoane 

4 cutii mici de ciuperci fierte
1 kg cartofi
2 cepe potrivite
2 catei de usturoi
2 l apă caldă 
50 gr unt
3 linguri ulei
300 gr smântâna 
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper

MOD DE PREPARARE :

Într-o oală se pune untul la topit în ulei.
Ceapa se toacă mare, iar usturoiul se taie felii.

Legumele se pun la călit sub capac timp de 5-6 minute până devin sticloase.

Se adaugă un praf de sare. 

Se adaugă apoi ciupercile scurse de zeamă și se mai lasă la călit acoperite cu capac încă 5-10 minute.

După acest timp, se adaugă cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe.

Se lasă și ei la călit împreună cu restul legumele încă 10 minute.

Se dă capacul la o parte și se adaugă 2 l de apă caldă. 

Se lasă să fiarbă fără capac aproximativ 30-40 minute.

Când cartoful este fiert, se dă de pe foc.

Se iau 3-4 polonice de zeamă și se păstrează pentru mai târziu.

Legumele se transferă într-un castron de plastic, și se pasează cu blenderul de mână. 

Se reglează consistența cu zeama păstrată.

Supa cremă nu trebuie să fie groasă ca un piure, dar nici lichidă ca o zeamă, trebuie sa aibă consistență cremoasă.

Se condimentează cu sare și piper după gust.

Se lasă 10 minute să se mai răcorească apoi se adaugă smântâna și se omogenizează bine.

Se servește cu pătrunjel verde, alături de crutoane sau de pâine Crackers.

Comentarii

Postări populare