TOCANITA DE CEAPA


INGREDIENTE :

1 kg ceapă 
4 morcovi
1 ardei gras
200 gr roșii cherry sau 1/2 cutie de rosii în bulion
apă rece
ulei
sare
piper

MOD DE PREPARARE :

Legumele se curată și se spală. 

Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în câteva linguri de ulei.

După 5 minute se adaugă o jumătate de cană de apă și se lasă la călit acoperită cu capac.

Morcovii se taie rondele și se pun peste ceapă. 

După câteva minute se adaugă și ardeiul tăiat cubulețe.

Peste legume se adaugă un praf de sare. 

Se completează cu apă, până când legumele se înmoaie. 

Se adaugă și roșiile și se mai țin pe foc acoperite cu capac încă 10-15 minute.

La nevoie se mai adaugă apă. 

Se condimentează cu sare și piper după gust.

Poate fi servită simpla sau alături de carne sau de găluște. 

Comentarii

Postări populare