PUI UMPLUT CU PILAF


INGREDIENTE :
1 pui
100 gr unt
1 legătură pătrunjel verde
sare
1/2 cană apă rece

PAT DE LEGUME:
1 ceapă 
2 morcovi
1 lămâie 

PILAF:
50 gr unt
1 morcov
2 cepe
1 cutie mică ciuperci
1/2 cană orez
2 căni apă rece
sare
piper
boia dulce

MOD DE PREPARARE :

PILAF:
Se va începe prin prepararea pilafului, deoarece va trebui să îl lăsăm la răcit înainte de a-l folosi la umplerea puiul.

Ceapa se curăță, se spală, apoi se toacă mărunt.

Morcovul se curată de coajă, se spală, apoi se dă pe răzătoarea mică. 

Într-o cratiță  se pune untul la topit, la foc mediu. 
Se adaugă legumele și se călesc până ce se înmoaie.

Se adaugă orezul și apa puțin câte puțin.

Se amestecă aproape continuu și se completează cu apă până când orezul este fiert "al dente".

Se condimentează cu sare, piper și boia dulce, după gust. 

Se închide focul și se transferă într-un castron pentru a grăbi răcirea.

PUIUL: se unge cu un amestec format din unt moale și pătrunjelul verde tocat.
Se lasă puiul la frigider pentru aproximativ 30 minute.

ASAMBLARE :
Puiul se umple cu pilaf, apoi se sigilează cu scobitori.


Pe fundul tăvii se formeaza un pat din rondele grosute de ceapa, morcovi și lămâie.


Puiul se așează deasupra legumelor, se toarnă 1/2 cană de apă și se pune capacul tăvii sau folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 2 ore. 


Comentarii

Postări populare