PASTE CU CIUPERCI REGALE


INGREDIENTE :
4 persoane 

500 gr penne
500 gr ciuperci Cardoncelli
2 căpățâni de ceapă verde
1 crenguță rozmarin
ulei de măsline
2 cârnați proaspeți 
1/2 pahar vin alb 
parmezan sau pecorino după gust
sare
piper 

MOD DE PREPARARE :

Ciupercile se curată cu un șervețel de hartie înmuiat în apă (nu se vor spăla sub jet de apă).


Se taie în sferturi.

În cratița de paste (wok) se pune un fir de ulei de măsline la încins.

Se pun ciupercile la călit, și se lasă până se rumenesc frumos.


Cârnații se curată de piele. 

Se rup bucăți mici și se adaugă peste ciuperci. 
Se mai lasă la călit câteva minute. 


Ceapa tăiată julien se adaugă la compoziție împreună cu o crenguță de rozmarin. 


Se condimentează cu sare și piper.

Se ține pe foc până se înmoaie ceapa, apoi se toarnă o jumătate de pahar de vin alb.

După ce se evaporă alcoolul, se adaugă pastele fierte al dente, iar focul se reduce la minim, amestecând continuu până se formează sosul.

La final se adaugă parmezan sau pecorino amestecând până se topește. 



Comentarii

Postări populare