LEGUME LA TIGAIE
INGREDIENTE:
roșiiciuperci
ceapă verde
1-2 lingurițe busuioc uscat sau proaspăt
2 crenguțe de rozmarin proaspăt
ulei de măsline
sare
piper
1/4 cană de apă rece
MOD DE PREPARARE:
Legumele se spală și se lasă la zvântat pe un prosop de bucătărie.
Într-o cratiță largă, antiaderentă se toarnă un fir de ulei de măsline.
Roșiile tăiate jumătăți se așează primele iar
deasupra lor ciupercile cu cotoarele în sus.
Peste ele se adaugă cateva fire de ceapă verde tocată marunt, și se presară busuiocul.
Se condimentează totul cu sare și piper după gust, apoi se adaugă crenguțele de rozmarin proaspete, apă și se acoperă cu capac.
Se lasă totul sa fiarbă sub capac la foc mediu, aproximativ 1 oră, până ce legumele sunt pătrunse.
Ele trebuie să fie bine gătite, dar nu foarte moi, undeva al dente, pentru ca aroma să fie cât mai intensă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu