MUSACA CU TON
INGREDIENTE:
1,5 kg cartofi4 cutii mari de ton în ulei
400 gr mozzarella/cașcaval ras
4 cepe potrivite
4 ouă
sare
piper
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se spală și se pun la fiert în apă rece.
Când au început să fiarbă se adaugă 1 linguriță de sare.
Cartofii fierți se lasă la răcit, se curăță și se taie rondele.
Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.
Tonul se scurge parțial de ulei.
Într-o tava de copt se așează un rând de rondele de cartofi presărați cu un praf de sare.
Deasupra se întinde o parte din ton (cca 1 cutie pe strat), rondele de ceapa și mozzarella/cașcaval.
Se continuă cu un strat de cartofi,unul de ton,unul de ceapă și unul de cașcaval, până se termină ingredientele.
Ultimul strat va fi de cartofi și mozzarella/cașcaval ras.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
După 20 minute se adaugă deasupra ouăle bătute.
Se mai ține la cuptor circa 10-15 minute.
Tava se scoate din cuptor și se presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu