TARTA CU ANANAS SI COCOS

 


INGREDIENTE :

pentru o tava rotunda cu diametrul 26 cm

8 linguri cu vârf griș
4 linguri cu vârf de făină
3 linguri cu vârf fulgi de cocos
4 linguri cu vârf de zahăr
100 ml ulei
200 ml compot de ananas
cubulete de ananas
2 pliculețe zahăr vanilat
2 lingurițe rase praf de copt
un praf de sare
zahar pudra
3-4 linguri fulgi de cocos




MOD DE PREPARARE

Într-un castron se pune zahărul, zahărul vanilat, un praf de sare și compotul.

Se amestecă cu telul până se topește zahărul, apoi se adaugă și celelalte ingrediente: grișul, făină, fulgii de cocos și praful de copt.

Se amestecă bine până devine o compoziție omogenă.


Uleiul se toarnă în fir subțire amestecând continuu cu telul.
Se omogenizează bine.

Se tapetează tava rotundă cu hârtie cerată de copt.


Compoziția se toarnă în tavă, se nivelează, iar deasupra se așează cubuletele de ananas din compot date prin fulgi de cocos (în felul acesta nu se vor lăsa pe fundul tăvii).

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 gr.

Se reduce temperatura la 120 gr si se tine pentru 45 - 50 minute, pana prinde o crustă rumenă.

Se scoate din cuptor, iar după 10 minute se pulverizează pe deasupra zahar pudra și se lasă la răcit la temperatura camerei.



Comentarii

Postări populare