TOCANITA DE CARTOFI
INGREDIENTE:
4 porții2 kg cartofi
4 cepe mari
3 morcovi
1 ardei gras
1 tulpină de țelină
1 cățel de usturoi
4-5 linguri roșii în conservă
ulei
apă rece
sare
piper
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
Legumele se curăță și se spală.
Ceapa se toacă mai mare.
Morcovii se taie rondele, și împreună cu ceapa tocată se pun la călit în câteva linguri de ulei.
Se lasă câteva minute cu capacul apoi se adauga 1/4 cană de apă rece și se acoperă iarăși.
Între timp se toacă mai mari ardeiul și țelina.
Se adaugă peste celelalte legume, se presară un praf de sare și se mai completează cu un sfert de cană de apă, apoi se acoperă cu capacul.
Când legumele s-au înmuiat și s-a format un sos scăzut, se adaugă cartofii, se completează cu apă rece până la nivelul cartofilor.
Se acoperă oala cu capac și se lasă să fiarbă la foc mediu.
După ce cartofii au fiert, se adaugă roșiile în bulion și cățelul de usturoi.
După 10 minute se condimentează cu sare și piper după gust.
Se trage oala de pe foc și se asezonează cu patrunjel verde tocat mărunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu