POALE-N BRAU
INGREDIENTE ALUAT:
12 bucăți500 gr făină
9 linguri lapte călduț
9 linguri apă călduță
9 linguri ulei
2 linguri zahăr
2 ouă
1 pliculeț drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă
un praf de sare
UMPLUTURA DULCE:
25 linguri brânză (caș de oaie dulce sau sărat, feta, brânză proaspătă de vaci, telemea)
4 ouă
3 pliculețe zahăr vanilat
1/4 fiolă esență de vanilie
5 linguri de zahăr
coajă rasă de la o jumătate de lămâie
UMPLUTURA SĂRATĂ:
4 ouă
3 pliculețe zahăr vanilat
1/4 fiolă esență de vanilie
5 linguri de zahăr
coajă rasă de la o jumătate de lămâie
UMPLUTURA SĂRATĂ:
25 linguri de brânză(caș de oaie dulce sau sărat, feta, brânză proaspata de vaci, telemea)
5 ouă
PENTRU UNS:
1 ou
2 linguri lapte rece
MOD DE PREPARARE ALUAT:
Faina se amestecă cu un praf de sare.
Se face o scobitură în mijlocul făinii și se pune drojdia.
Se amestecă cu apa și laptele călduț până se obține o maia.
Se lasă la dospit 5 minute.
Peste făină se adaugă zahărul și se începe să se frământe cu ulei și ouă.
Se continuă frământarea până ce se obține o coca elastică.
Castronul în care s-a frământat coca se acoperă cu folie alimentară, și se dă la frigider pentru 1 oră.
MOD DE PREPARARE UMPLUTURA DULCE:
25 linguri de brânză (rasă) se amestecă cu cele 4 ouă, cu zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie.
La final se adaugă și coaja rasă de lămâie (după gust).
MOD DE PREPARARE UMPLUTURA SĂRATĂ:
Brânza (rasă) se amestecă cu cele 5 ouă.
Când aluatul a crescut, se scoate din frigider și se întinde pe blatul uns cu ulei un sul din care se taie 12 bucăți.
Fiecare bucățică se frământă sub forma unei biluțe.
Se lasă la crescut pe blat circa 10 minute.
Fiecare biluță se întinde cu sucitorul într-o foaie pătrată potrivit de groasă.
La mijlocul foii se pune 2 linguri de brânză.
Se unesc colțurile opuse a foii și se formează un plic.
Se așează în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, și se mai lasă să crească 5-10 minute.
Fiecare poală-n brâu se unge cu amestec din ou bătut cu 2 linguri de lapte rece.
Poalele-n brau cu brânză dulce se pot pudra după preferință cu zahăr pudră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu