NEGRESA
INGREDIENTE
tava 30x20 cm
500 gr faina
200 gr zahar
400 ml lapte
200 ml ulei
2 oua
5 linguri de cacao
5 linguri dulceata
1 plic praf de copt
1 esenta rom
5 linguri fulgi de cocos
5 linguri iaurt
un praf de sare
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol se amestecă usor cu telul toate ingredientele ucate.
Se adauga apoi ouale, laptele, uleiul si restul ingredientelor.
Tava se tapetează cu hârtie de copt.
Se răstoarnă compoziția, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Se coace la 180 grade aproximativ 40 minute.
Se face testul cu scobitoarea, daca iese uscata blatul este copt , insa daca se lipeste blat pe scobitoare se mai tine la copt inca 10- 15 minute.
Se repeta testul.
Se scoate din cuptor, se lasa 20 minute sa se răcorească in tava, apoi se răstoarnă cu fata in jos pe un fund si se lasa la răcit.
Se porționează, apoi se glazureaza cu ciocolată topita la bain-marie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu