PALEURI
INGREDIENTE ALUAT
40 bucati mari
200 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahăr pudră
300 gr faina
4 oua
5 gr praf de copt
1 esenta vanilie
INGREDIENTE GANACHE
400 ml frișcă lichida
400 gr ciocolata amaruie
1 esenta rom
INGREDIENTE GLAZURA
400 gr ciocolata amăruie
MOD DE PREPARARE
Prima data se va prepara ganche deoarece are nevoie de cateva ore sa se răcească.
Punem frișca lichidă la fiert și apoi o turnăm peste ciocolata mărunțita intr-un bol.
O lasam in repaus 5 minute.
Apoi amestecăm bine cu telul, după care o vom lasa sa se răcească la temperatura camerei.
Odată ajunsă la temperatura camerei, pentru a grăbi procesul de răcire o bagam in frigider pentru cel puțin o ora.
Între timp pregatim fursecurile.
Untul ținut la temperatura camerei se spumeaza cu zahărul pudră.
Vom bate totul bine cu mixerul până când vom obține o cremă pufoasă.
Apoi se adauga pe rand ouale în crema de unt.
Adăugăm treptat făina împreună cu praful de copt și vanilia.
La final se pune compoziția într-un poş, sau într-o pungă tăiată la capăt, și se formează fursecurile direct pe tava tapetata cu hartie de copt.
Trebuie să lăsați suficient spațiu între ele deoarece se vor întinde la copt.
Fursecurile se coc timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C.
Fursecurile copate se așeaza pe un grătar pentru a se răci.
Crema de ciocolata întărită o putem bate cu mixerul pentru a obține o textură cremoasă.
Cu ganache-ul astfel obținut vom umple paleurile cu ajutorul unui pos sau a unei lingurite, presand usor.
La final vom topi ciocolata pe baie de aburi și vom glazura fursecurile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu