CHEESECAKE CU STRUGURI (NO-BAKE)



INGREDIENTE

TAVA DIAMETRU 26 cm

BLAT:
200 gr biscuiți simpli
50 gr fulgi de cocos
70 gr migdale pisate
150 gr unt
CREMA:
1 lamaie
10 foi de gelatina
120 gr zahar pudra
200 gr crema de branza
250 gr iaurt grecesc
200 gr frisca naturala lichida

JELEU
8 foi de gelatina
300 gr compot de struguri sau suc de struguri
400 gr struguri

MOD DE PREPARARE:
Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt.
Biscuiții se fărâmițează intr-o punga cu ajutorul sucitorului.
Intr-un bol se amestecă biscuiții sfărâmati, fulgii de cocos, si migdalele pisate cu untul topit.
Pe fundul formei de copt se aseaza stratul de biscuiti si se presează cu fundul unui pahar.
Tava se da la frigider până ce pragatim creama.

CREMA:
Lamaia se spala cu apa calda, și se șterge cu un prosop de bucătărie.
Coaja se rade , apoi se stoarce lămâia.
Gelatina se pune la înmuiat in apa rece pentru 10 minute.
Amestecați 1-2 linguri zeama dea lămâie și coaja rasa de la intreaga lamaie, cu zahărul pudră, crema de brânză și iaurtul până se omogenizează.
Topiți gelatina stoarsă într-o cratiță mică la foc mic sau cateva secunde in microunde, și amestecați 3-4 linguri de cremă, apoi amestecați rapid în restul de cremă.
Frisca se bate tare si se încorporează in crema.
Turnati crema peste stratul de biscuiti răciți si neteziti-o.
Tava se acopera cu folie alimentară si se lasa la rece in frigider pentru cel puțin 4 ore.
JELEU
Gelatina se pune la înmuiat in apa rece.
Încălziți sucul de struguri dar nu sa fiarbă, si dizolvați gelatina stoarsă de apa în el.
Amestecul se lasa sa se raceasca si se toarna pe crema cand inca este lichid dar suficient de legat.
Daca jeleul se întărește prea tare in cratita, inainte de a-l turna in tava, atunci il încălziți cateva secunde la microunde.
Omogenizati cu un tel.

Se reintroduce tava în frigider pentru cel puțin 3 ore.
Boabele de struguri spalate si uscate se taie pe jumatate.
Cu ele se ornează tortul cand gelatina inca nu este complet întărită.

Dupa cele 3 ore se scot marginile detasabile ale formei, si se transfera tortul pe un platou. 



Comentarii

Postări populare