CIOCANELE "TOM SI JERRY "
4 PERSOANE:
8 ciocanele de pui5 cartofi potriviți
250 gr cașcaval ras
sare
piper
3-4 ouă
câteva linguri făină
pesmet
ulei
MOD DE PREPARARE:
Ciocanelele se pun la fiert în apă rece.
Dupa ce adunăm spuma, adăugăm un praf de sare.
Se fierb până când carnea se desprinde de os.
Se scot și se lasă la răcit.
Separat se fierb cartofii in apă cu un praf de sare.
Când s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.
Se curăță carnea de pe os și se toacă mărunt cu cuțitul.
Cartofii curățați de coajă se pasează.
Într-un bol se amestecă carnea tocată cu cartofii pasați și cu cascavalul, și se condimentează cu sare si piper după gust .
Într-o cratiță se pune la incins jumătate de sticla de ulei.
Împărțim compoziția în 8 părți cât mai egale.
Cu mâna formăm biluțe pe care le modelăm pe os.
Ouăle se bat bine cu furculița.
Ciocanelul format se dă prin faina, apoi prin ou, prin pesmet, din nou prin ou și la final iar prin pesmet .
Se prăjesc în uleiul încins la foc mediu până se rumenesc frumos.
Se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci cu sos Bbq, cu ketchup sau cu salată.
Comentarii
Trimiteți un comentariu