CROISSANT


INGREDIENTE
16 cornuri

900 gr faina
300 ml lapte
200 ml apa
100 ml ulei
4 linguri zahar
1 lingurita rasa sare
10 gr drojdie uscata ( sau 25 gr drojdie proaspătă)
250 gr unt de la congelator
1 ou

MOD DE PREPARARE:


Intr-un castron se cerne faina si se amestecă cu zahărul și sarea.


In mijloc se face o gaura unde se dizolva drojdia cu un pic de apa calda.


Se frământă totul cu apa și laptele încălzire
( dar nu opărite).


La final se frământă totul cu ulei.


Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie si se lasa la crescut cel puțin o ora.


Din aluatul dospit se formează 16 biluțe de circa 100 gr una.

Se mai lasă la crescut pe blatul tapetat cu putina faina inca vreo 15 minute.


Se intind 8 foi de marimea unei farfurii adanci.

Foile se aseaza una peste alta, iar pe fiecare foaie se rade unt de la congelator.

Pe ultima foaie nu se rade unt.

Apoi se intind cu grija sa nu iasa untul.

Se taie in fasii, se crestează la baza , se pune umplutura ,se rulează cu grija si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se ung deasupra cu ou.

Se introduce tava in cuptorul preîncălzit la 180 grade și se coc cornurile 15-20 minute pana se rumenesc.

Se scot din tava si se lasa la răcit, dupa care se pudreaza.
Se repeta operatiunile si pentru restul de 8 foi ramase.









Comentarii

Postări populare