OMLETĂ QUESADILLA
INGREDIENTE:
1 PORTIE1 lipie
1 ou
un praf de sare
1 felie de cascaval
2 felii de salam, sunca presata, prosciutto ( orice alt mezel ,dupa gust)
MOD DE PREPARARE:
O cratiță antiaderenta se unge cu pensula înmuiată in unt topit și se pune pe aragaz la foc mediu.
Se așează feliile de salam sau prosciutto cotto ( sau orice alt mezel).
Dupa 30 secunde se toarna deasupra oul batut bine cu un praf de sare, cu o furculiță.
Dupa cateva secunde se aseaza deasupra lui lipia.
Cand oul este prajit se întoarce totul cu o paleta , cu lipia pe fundul cratitei.
Dupa cateva secunde (30-40 secunde) se pune felia de cascaval.
Se lasa putin sa se înmoaie cașcavalul, apoi lipia se împăturește in patru: prima data se pliază pe jumatate, se apasa usor cu paleta, apoi se împăturește in sfert si se mai apasa putin.
Se serveste calda.
Comentarii
Trimiteți un comentariu