PANNA COTTA CON KIWI
PANNA COTTA
200 ml frișcă naturală
10 gr gelatina granulata
50 ml apa rece
3 linguri zahar
1 pliculeț zahăr vanilat
200 ml lapte
PIURE DE KIWI
6 kiwi
4 linguri zahar pudra
4 linguri de apa
MOD DE PREPARARE:
PANNA COTTA
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
Intr-o craticioara se amestecă frisca cu laptele, zaharul si zaharul vanilat.
Se pune pe foc mic și se amestecă continuu pana fierbe.
Se trage craticioara de pe foc .
In compoziție se toarna gelatina si se amestecă bine până se dizolva.
Se lasă 10 minute sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se toarna in cupe si se da la frigider pentru minim 2 ore.
PIURE DE KIWI
Fructele de kiwi se curata de coaja si se taie cubulete, peste care se adauga zaharul vanilat si apa.
Se paseaza foarte bine cu blenderul.
Peste panna cotta se toarna piureul de kiwi.
Se serveste in cupele decorate cu felii de kiwi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu