PRAJITURA CU BULION



Eu am preparat aceasta prajitura doar din 7 foi, deoarece fiul meu a insista sa manance o foaie intreaga fix dupa ce am scos-o din cuptor.

Aroma acesteia fiind practic irezistibila.

INGREDIENTE
8 FOI

20 linguri  bulion concentrat
30 linguri ulei
10 linguri zahar
2 lingurite bicarbonat stins cu 1 lingura otet
1 esenta rom

950 gr faina ( poate varia pana la 1200 gr , in functie de bulion)

INGREDIENTE UMPLUTURA:

1600 ml apa
300 gr gris
300 gr zahar
500 gr  margarina
zeama de la 1 lamaie
8 linguri cocos
1 esenta vanilie
2 borcane mici  gem de piersici
8 linguri migdale macinate

INGREDIENTE GLAZURA:

5-6 linguri zahar pudra
cateva picături zeama de lamaie
1 lingura apa rece ( sau mai putin, in functie de cata zeama de lamaie folositi)


MOD DE PREPARARE:
FOI:

Intr-un bol amestecam uleiul, bulionul, bicarbonatul stins cu o lingura de otet, romul si zaharul.

Adaugam faina si framantam foarte bine pana obtinem un aluat omogen.

Cantitatea de faina este aproximativa, deoarece depinde de consistenta bulionului.

Se obține un aluat de aproximativ 1740 gr.

Impartim aluatul in 8 bucati, fiecare de 217 gr.

Intindem foaia de aluat cu ajutorul unui sucitor direct pe hârtia de copt, in forma dreptunghiulara.


Transferam hartia de copt cu foaia intinsa de aluat direct in tava de aragaz si o introducem in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 5-6 minute.

Foaia este coapta in momentul in care prinde culoare, iar marginile devin crocante.

Se scoate din cuptor, se aseaza pe un grătar si se detaseaza foaia de copt.

In total vom avea nevoie de doua hartii de copt , pe care le vom rula pentru coacerea celor 8 foi.

In timpul in care se coace o foaie, intindem alta , si astfel nu vom pierde foarte mult timp.

Lasam foile asezate una peste alta pana se răcesc. 
Intre timp pregatim crema de gris.

CREMA:

Punem intr-o craticioara antiaderenta la foc mic apa, zaharul si grisul.

Fierbem pana cand se ingroasa grisul , apoi dam deoparte.

Lasam amestecul sa se raceasca 15-20 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde coaja.

Apoi adaugam margarina, nuca de cocos, zeama de lamaie , esenta de vanilie si omogenizam.

ASAMBLARE:

Incercam sa impartim vizual crema cat mai egal.

Intindem cateva linguri din crema calduta peste prima foaie.

Punem deasupra o foaie de aluat si intindem gemul de piersici, iar deasupra lui presaram 2 linguri de migdale macinate.

Punem iarasi  o foaie, apoi crema si tot asa, iar la final ultima foaie.

Punem o greutate deasupra si dam la frigider pana a doua zi.


GLAZURARE:

A doua zi prajitura se porționează si se glazureaza.

Zaharul pudra se freaca bine cu câteva picături de zeama de lamaie si apa rece, pana se obtine o glazura omogenă si usor de intins.



Comentarii

Postări populare