VINETE CU CIUPERCI LA TIGAIE
3 PORTII
1 vanata3 cutii ciuperci taiate
1 ceapa medie
3-4 căței usturoi
4-5 linguri roșii în conservă
3-4 linguri de apa rece
ulei
sare
piper
boia dulce
patrunjel verde
MOD DE PREPARE:
Vanata se spala si se usuca.
Se taie cubulete.
Se presara cu sare si se lasa la scurs 30 minute.
La fel si ciupercile se lasa la scurs.
Intr-o cratita antiaderenta se pun bucatelele de vinete la calit intr-un fir de ulei .
In alta cratita antiarenta, la fel intr-un fir de ulei se călesc si ciupercile.
Cand apa de la ciuperci s-a evaporat si s-au rumenit, se răstoarnă peste vinete si se continua călire la foc mic.
Se răstoarnă si ceapa calita peste vinete si ciuperci.
Usturoiul pisat si rosiile se adauga la compoziție si se calesc cateva minute.
Se adauga si apa si se mai tine 1-2 minute pe foc, se condimentează după gust.
Usturoiul pisat si rosiile se adauga la compoziție si se calesc cateva minute.
Se adauga si apa si se mai tine 1-2 minute pe foc, se condimentează după gust.
Se trage cratita de pe foc și se asezonează cu patrunjel verde.
Se poate servi calda, simpla sau cu iaurt grecesc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu