COSULETE APERITIV
50 gr unt
50 möchte lapte
boia dulce
sare
UMPLUTURA:
cascaval ras
diferite mezeluri dupa gust: Kaiser afumat, sunca presata, prosciutto crudo, salam etc
MOD DE PREPARARE:
Cartofii in coaja se spala foarte bine si se pun la fiert în apa cu un praf de sare.
Dupa ce cartofii s-au fiert, se scot, se lasa sa se mai racoreasca, se curăță de coajă și se paseaza.
Se adauga untul si laptele.
Piureul se condimentează după gust cu sare si boia dulce.
Cu spritul se formează coșulețe direct pe hârtia de copt.
Apoi se baga tava cu coșulețele in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10-15 minute pana se rumenesc usor.
Se scot si se adauga in interior cașcavalul si mezelurile taiate marunte, si se reintroduce tava în cuptor pentru cateva minute, pana se inmoaie cașcavalul.
Daca pe parcursul coacerii, coșulețe isi pierd forma, nu e nici o problema, le puteri remodela cu ajutorul unei lingurite, risicandu-le marginile.
Daca pe parcursul coacerii, coșulețe isi pierd forma, nu e nici o problema, le puteri remodela cu ajutorul unei lingurite, risicandu-le marginile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu