GOGOSI CU SCORTISOARA


INGREDIENTE

15 GOGOSI

1kg faina
500 ml lapte călduț
100 gr zahar
2 pliculețe zahăr vanilat
17,5 gr drojdie uscata
un praf de sare
3 oua
100 gr unt topit
coaja rasa de la 1 lamaie

1/2 sticla de ulei pentru prăjit

DECOR:
zahar pudra
praf de scortisoara

MOD DE PREPARARE:

Punem intr-un bol laptele caldut, zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si drojdia si amestecam cu un tel pana incep sa se topeasca.

Peste amestecul obtinut punem faina amestecata cu sarea, oule si untul topit.

Incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de maini.

Din acesta formam o bila si il punem la dospit intr-un bol acoperit cu folie transparenta si cu un prosop curat, timp de 50 de minute la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in 15 parti egale din care vom forma 15 bilute pe care le vom pune pe blatul de lucru si le vom acoperi cu folie de plastic pentru a nu se intari cat modelam gogosile.


Luam o bila de aluat si formam un snur de aproximativ 50-60 de cm.

Este foarte important ca pe blatul de lucru sa nu fie faina, pentru ca va ingreuna modelarea snurului.

Impletim gogoasa astfel: se face din snur un opt neterminat in partea de jos, coditele ramase se vor impleti pe bucla de sus iar capetele coditelor se lipesc intre ele in momentul in care am terminat impletitura.

Dupa ce lipim capetele intoarcem gogoasa, astfel incat lipitura sa fie in partea de jos.


Gogosile modelate se pun pe blatul de lucru presarat cu faina si se acopera cu folie de plastic si se lasa la dospit inca 30 de minute.


Punem mult ulei la incins intr-o tigaie sau intr-o cratita cat mai stransa, si cand este gata punem gogosile la prajit.

Le intoarcem pe ambele parti sa se prajeasca uniform apoi le scoatem pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei

Dam gogosile prin zahar pudra amestecat cu praf de scortisoara.



Comentarii

Postări populare