NEGRESE BRIGADEIRO


INGREDIENTE NEGRESE

30-34 bucati

300 gr faina
100 gr cacao
un praf de sare
200 gr zahar
1 lingurita praf de copt
2 pliculețe zahăr vanilat
3 oua intregi
250 ml lapte rece
100 gr unt topit

CREMA

397 ml lapte condensat
80 gr cacao
80 gr unt
5 linguri de zahar
1 ciocolata cu lapte
1 ciocolata alba

DECOR

1 ciocolata alba
bomboane ornament de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

NEGRESE:

Intr-un castron amestecam faina cu sare, cacao, zahar, zahar vanilat și praful de copt.

Adaugam cele 3 oua si amestecam bine.

Punem untul topit si laptele și continuam sa amestecam pana obtinem o compoziție omogenă.

Tava de copt o tapetam cu hartie de copt, iar cu ajutorul unui pos sau a unei lingurite formam negresele.

Pentru a forma negresele cât mai egale ținem apăsat 3 secunde pe pos.

Introducem tava cu negrese in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10 minute.

Apoi scoatem negresele si le lasam sa se raceasca pe un grătar.

Dupa ce am copt toate negresele, le imperechem doua cate doua la dimensiuni cat mai apropiate.

Topim 1 ciocolata alba la bain marie si cu ajutorul unei lingurite decoram doar cate o parte a fiecărei negrese.

Lasam ciocolata sa se întărească,  timp in care pregatim crema.

CREMA:

Intr-o craticioara se pun la foc mic laptele condensat si untul.

Amestecam cu un tel pana la topirea untului in totalitate, apoi adaugam zaharul si cacaoa.

Înlocuim telul cu o spatula si lasam amestecul la foc mic timp de 10 minute, timp in care amestecăm continuu.

Cand compozitia s-a îngroșat si se deprinde de pe pereții si de pe fundul cratitei se închide focul.

Crema se transfera intr-un bol pentru a accelera răcirea. 

Ciocolata alba si ciocolata cu lapte se rupe bucatele si se adauga in crema fierbinte.

Se amestecă bine până la topirea completa a ciocolatei.

ASAMBLARE:

Cu ajutorul unui pos sau a unei lingurite se pune crema pe baza negresei neglazurate cu ciocolata alba.

Punem negresa glazurata deasupra si presam usor, dupa care tavalim prin bombonele de ciocolata. 



Comentarii

Postări populare