OREZ CU LAPTE CU CIOCOLATA ALBA
1 cana orez
apa rece
5 cani de lapte
un praf de sare
2 linguri de zahar
coaja rasa de lamaie
50 gr unt
2 ciocolate albe
MOD DE PREPARARE:
Orezul se clătește in apa rece, apoi se pune la fiert în putina apa rece (cat sa ajunga la nivelul orezului) si un praf de sare.
Dupa ce apa a scazut si orezul a inflorit, se adauga laptele.
Se fierbe la foc mic pana cand orezul este fiert, dar este destul de zemos.
Se adauga coaja rasa de lamaie, zaharul si untul.
Se mai lasă 3-4 minute la fiert, apoi se trage de pe foc.
Se adaugă ciocolata alba rupta bucatele si se amestecă pana cand se topește complet.
Din 5 in 5 minute se amestecă in orez de cateva ori, pentru a nu forma coaja si pentru a deveni omogen si cremos.
Se repeta de cateva ori.
Se servește simplu, cu scortisoara , cu nuca sau migdale macinate etc rece sau cald.
Comentarii
Trimiteți un comentariu