TAPENADE


Tapenade este o pastă aperitiv cu măsline, capere, anșoa și usturoi. 

INGREDIENTE:

1 borcan mic de măsline negre fara sâmburi
2 linguri capere conservate
2-3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
4-5 fileuri de anșoa
zeama de lamaie
oregano uscat
sare
piper negru

MOD DE PREPARARE:

Maslinele se scurg foarte bine de zeama.

Caperele murate sunt foarte acre și sărate, de aceea se scurg de zeama din borcănel și se clătesc într-o sită sub jet de apă rece, apoi se storc bine cu mana.

Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele.

Intr-un bol se pun maslinele si caperele scurse, usturoiul taiat, fileurile de ansoa scurse de ulei, un praf de sare si de piper , un pic de zeama de lamaie, oregano si uleiul de masline.

Cu ajutorul unui blender se maruntesc toate ingredientele.

Tapenade nu este foarte omogenă, de aceea se va obtine o pasta grunjoasă.

Se serveste intinsa pe felii de paine, biscuiți cracker sau cu grisine.

Comentarii

Postări populare