TAPENADE
1 borcan mic de măsline negre fara sâmburi
2 linguri capere conservate
2-3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
4-5 fileuri de anșoa
zeama de lamaie
oregano uscat
sare
piper negru
MOD DE PREPARARE:
Maslinele se scurg foarte bine de zeama.
Caperele murate sunt foarte acre și sărate, de aceea se scurg de zeama din borcănel și se clătesc într-o sită sub jet de apă rece, apoi se storc bine cu mana.
Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele.
Intr-un bol se pun maslinele si caperele scurse, usturoiul taiat, fileurile de ansoa scurse de ulei, un praf de sare si de piper , un pic de zeama de lamaie, oregano si uleiul de masline.
Cu ajutorul unui blender se maruntesc toate ingredientele.
Tapenade nu este foarte omogenă, de aceea se va obtine o pasta grunjoasă.
Se serveste intinsa pe felii de paine, biscuiți cracker sau cu grisine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu