TURTE PUFOASE PE BAZA DE IAURT
INGREDIENTE
7 BUCATI1100 gr faina
1 lingurita sare
1 lingurita de zahar
2 pliculețe drojdie uscata (14 gr)
400 gr iaurt grecesc
400 ml apa calda
100 gr unt pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Se încălzește apa, se face maiaua : in mijlocul bolului plin cu faina se face o gaura în care se adaugă drojdia si o linguriță de zahăr.
Se amestecă cu apa călduță si putina faina.
După 5 minute se frământă cu iaurt si cu apa calda, pana se obtine un aluat neted si elestic.
Bolul cu coca se acoperă cu folie alimentară si cu un prosop curat, si se lasa sa creasca o ora, pana ce isi dubleaza volumul.
Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în 7 bucăți egale.
Formați biluțe și întindeți fiecare biluță într-o foaie grosuță cu diametrul de aproximativ 20 cm.
Înfierbântați bine o tigaie și coaceți turtele la foc mic catre mediu, pe ambele părți până se rumenesc.
În timpul coacerii întoarceți turta de mai multe ori, astfel se va coace uniform.
Timpul de coacere poate varia intre 10 si 15 minute .
Fiecare turta se unge cu unt.
Se suprapun una peste alta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu