CRÊPE SUZETTE


ALUAT:

3 oua
30 gr zahar
20 gr zahar vanilat
un praf de sare
3 linguri ulei
200 gr faina
600 gr lapte
50 gr frisca lichida

Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele.
Se prajesc  pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu unt.
Se pliaza in patru.


SOS DE PORTOCALA:

coaja rasa de la o portocala
200 ml suc proaspat de portocala
60 gr zahar
80 gr unt

Intr-o craticoara la foc mic se pune zahărul cu untul pana incepe sa fiarba.

Dupa cateva clocote se pune coaja de portocala si cu sucul si se mai fierb la foc mic inca 10 minute.
Se da la o parte de pe foc.

Intr-o tava unsa cu unt se aseaza clătitele impaturite , iar deasupra lor se toarna sosul.

Se acopera cu un capac si se mai pun pe foc inca 5 minute.

Se servesc calde sau reci decorate cu felii de portocala.

Comentarii

Postări populare