FAGURI
ALUAT:
6 ouă
2 căni zahăr
1 cană ulei
1 cană lapte
3 căni făină
2 lingurițe rase praf de copt
un praf de sare
2 pliculețe zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE
Ouăle se scot din frigider cu o oră înainte de pregătire.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare.
Când au început să își dubleze volumul se adaugă zahărul și zahărul vanilat, treptat, mixând continuu la viteză maximă.
Gălbenușurile se freacă cu uleiul.
Amestecul de gălbenușuri se adaugă peste albușuri în câteva tranșe, mixând la viteză medie.
Se adaugă și laptele în fir subțire, mixând continuu la viteză medie.
Se adaugă faina și praful de copt în ploaie, treptat, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări largi de jos în sus.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa ca cea pentru chec.
In forma incinsa se toarna compozitie si se prajesc faguri.
CREMA
1 l lapte rece
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de cacao
1 pachet unt
1 fiola esenta de rom
Se amestecă bine faina cu zahărul și cacao cu un tel.
Se adauga laptele in fir subțire, si se amestecă continuu sa nu faca cocoloașe.
Se pune vasul pe foc mic, cand începe sa aibă consistenta ca o ciulama, se da deoparte si se transfera compozitia intr-un bol pentru a accelera răcirea.
Cand a ajuns la temperatura camerei se adauga untul si se mixează usor pana se încorporează complet.
Se adauga esenta de rom.
Cu aceasta crema se unge o jumătate de fagure, apoi se lipeste deasupra a doua jumătate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu