TORT BUTURUGA
BLAT:
10 oua intregi300 g de zahar
100 g de unt topit
230 g de faina alba
60 g de cacao neagra
un praf de sare
CREMA:
400 g de ciocolata neagra
250 g de mascarpone rece
750 g de frisca naturala sau vegetala rece de la frigider
2-3 linguri zahar pudra pt frisca daca nu este îndulcita
50 g de zahar
30 ml de rom sau 1 fiola esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Peste oua adaugam un praf de sare, jumatate din cantitatea de zahar si batem folosind un mixer.
Apoi adaugam si restul de zahar, continuam sa batem, pana cand obtinem o crema spumoasa, omogena, in care zaharul este dizolvat complet.
Adaugam untul topit si amestecam putin, pana la omogenizare.
Adaugam faina in ploaie si amestecam de jos in sus, folosind o spatula.
Adaugam si cacaua la fel, in ploaie.
Rasturnam jumatate din aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam folosind o paleta sau o spatula, pentru a obtine o foaie uniforma.
Punem tava la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius, pentru 10-15 minute, pana cand este bine coapta.
Cand rulada este gata, o scoatem pe un servet umed si o rulam strans, o lasam deoparte sa se raceasca. La fel procedam si cu a doua foaie de rulada.
CREMA:
Rupem ciocolata in bucati, intr-un bol si turnam cam 1/3 frisca fierbinte deasupra.
Timp de 5 minute nu amestecam deloc.
Apoi amestecam usor, pana obtinem o crema foarte lucioasa, omogena.
Adaugam romul, zaharul si amestecam foarte bine, folosind un tel.
Punem restul de frisca, amestecam totul, pana obtinem o consistena omogena.
Bolul acoperit cu folie alimentară se pune in frigider pentru cel puțin 30 minute.
Apoi se adauga si mascarpone si mixam din nou foarte bine, dar nu foarte mult timp, pentru ca se poate tăia crema de mascarpone.
Se va obtine o crema spumoasa si ferma.
ASAMBLARE:
Vom folosi jumatate din crema pentru fiecare foaie de rulada, mai mult vom pune in partea de mijloc, lasam o margine cam de 2 centimetri, care va fi acoperita in momentul in care vom rula foaia.
Invelim rulada in folie alimentara si o punem la frigider pentru cel putin 3 ore.
La fel vom proceda si cu cealalta foaie de rulada.
Taiem ambele capete ale ruladei oblic, iar cealalta rulada o taiem in 2-3 bucati, ca sa formam trunchiul.
ORNARE:
Ornarea tortul se face cu glazura de ciocolata calduta.
Cu coada unei linguri sau a unei furculite se formeaza o textura asemanatoare cu cea a scoartei de copac.
Comentarii
Trimiteți un comentariu