Möhrentorte



INGREDIENTE:

BLAT:

tava cu diametru 20 cm
375 gr morcov ras
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
250 gr zahar
1 lingurita praf de scortisoara
250 ml ulei neutru ( floarea-soarelui,  rapita)
4 ouă
200 gr migdale macinate
un praf de sare

CREMA:

100 gr unt moale
400 gr crema de branza ( Philadelphia)
200 gr zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE:

BLAT:

Ouale se mixează cu zahărul la viteză mare.

Se reduce la viteza medie, pentru a se adauga uleiul putin cate putin in fir subțire.

Apoi se adauga scortisoara.

Morcovii se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea mică.

Se adauga in compoziție impreuna cu migdalele macinate și se mixează la viteză mică pana se încorporează toate ingredientele.

Se  încorporează apoi  faina si praful de copt.

Tava de copt se tapetează cu hârtie cerată.

Se toarna compozitia si se niveleaza.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-50 minute.

Dupa ce blatul s-a copt se lasa 10-15 minute in tava sa se răcorească.

Apoi se rastoarna pe un grătar,  se dezlipeste hartia de copt si se  lasa la răcit.
Se taie un trei felii aproximativ egale.

CREMA:

Untul moale de la temperatura camerei se mixează la viteză medie cu zahărul pudră și zeama de lamaie.

Se adauga crema de branza și esența de vanilie si se continua mixarea pana se obtine o crema spumoasă.

ASAMBLARE:

Un inel de tort se aseaza in mijlocul unui platou iar in interiorul lui se aseaza tortul:
se unge fiecare parte de blat cu crema si se aseaza una peste alta.

Deasupra se intinde crema .

Se da la frigider pentru cel puțin 4 ore, apoi se scoate inelul si se imbraca in ciocolata rasa.




Comentarii

Postări populare