PUFOASA CU FRUCTE

INGREDIENTE:

800 g fructe proaspete sau din compot
7 ouă
un praf de sare
150 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
50 ml ulei
185 g făină

MOD DE PREPARARE:

Se preîncălzeste cuptorul la 200 grade.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Gălbenușurile se freacă cu telul cu un praf de sare si cu uleiul adaugat in fir subțire, putin cate putin.

Peste ele se adauga coaja rasa de lamaie.

Albușurile se mixează cu un praf de sare la viteza mare timp de 5 minute.

Spuma trebuie sa fie umflata și alba.

Peste ea se adauga toata cantitatea de zahar si zaharul vanilat.

Se mixează iarasi la viteza mare timp de 5 minute.

Peste bezeaua de albușuri se toarna compozitia se gălbenușuri și se mai mixează timp de 3 minute.

Peste compoziție se cerne faina si se adauga toata deodată.

Se încorporează cu o spatula cu miscari largi de jos în sus.

O tava de copt 20x30 cm se tapetează cu hârtie de copt .

Se răstoarnă aluatul în tava și se uniformizează cu spatula.

Deasupra lui se distribuie uniform fructele.

Tava se introduce în cuptor și se reduce imediat temperatura la 180 grade.

Se lasă la copt timp de 25 de minute.

Când prajitura s-a rumenit frumos se scoate tava din cuptor și se lasă 5 minute în tava.

Prajitura se ridica cu hârtie cu tot și se așează pe un grătar.

Se dezlipeste usor marginile hârtiei și se lasă să se răcorească 25-30 minute.

Se porționează si se serveste simpla sau pudrata cu zahăr pudră.


Comentarii

Postări populare