PUI FLORENTIN CU SPANAC
pentru 3 persoane
3 pulpe dezosate
2 linguri ulei
sare, piper
4-5 căței de usturoi
30 g unt
200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
200 ml smântână dulce
10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
30 g parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Pulpele dezosate se taie cubulete sau fasii care se pun la prajit in ulei incins.
Se rumenesc pe toate părțile timp de 8 minute la foc iute.
Se asezonează cu sare si piper direct in cratita si se mai lasă 1 minut apoi se scot pe o farfurie.
Am redus focul de sub cratita in care a rumenit carnea și am pus la călit usturoiul împreună cu o bucățică de unt.
Se pregateste la foc mic ca să nu se ardă.
După vreo 3-4 minute de sotare se toarna smântâna si se asezoneaza iar cu sare și piper.
Am așteptat ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care am adăugat carnea prăjită în cratita.
Se adauga si spanacul si se acopera cu capac.
Amidonul se freaca cu un pic de lapte rece intr-o ceasca si se toarna peste spanac.
Amidonul fierbe rapid, asa ca se mai tine 1-2 pe foc, apoi se trage cratita deoparte.
Acest spanac se serveste asezonat cu parmezan ras.
Comentarii
Trimiteți un comentariu