JAPANESE PANCAKES


INGREDIENTE:

3 bucati

2 oua mari
30 ml lapte rece
24 gr faina alba
1 gr praf de copt
cateva picaturi esenta de vanilie
2,5 ml zeama de lamaie
26 gr zahar
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Peste galbenusuri se toarna laptele rece si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia de galbenusuri.

Cu ajutorul unui tel se incorporeaza faina, dar nu se amesteca prea mult.

Se adauga si esenta de vanilie si se mai amesteca o tura.

Peste albusuri se toarna zeama de lamaie si un praf de sare.
Se mixeaza pana isi mareste volumul, apoi se adauga o parte din zahar.

Albusurile se vor bate bezea tare (Merengue), adaugand zaharul treptat in trei transe.

O parte din bezea se incorporeaza in crema de galbenusuri.
Se amesteca usor cu spatula de jos in sus pana se incorporeaza bine, dupa care se adauga restul de bezea amestecand cu grija.



Tigaia se pune la incins la foc mic spre mediu din momentul in care incepem sa batem albusurile.

Cu ajutorul unui pos de frisca se toarna compozitia in tigaia incinsa in 3 gramajoare.
Intre ele se picura in trei locuri cate 1/2 lingurita de apa.


Se acopera cu cap si se lasa pe foc circa 5 minute.


Se intorc cu atentie cu o paleta si pe cealalta parte si la fel se picura apa si se acopera cu capac.


Dupa ce s-au prajit timp de 5 minute , se scot pe platoul de servire si se decoreaza cu o bucatica de unt ( optional) , sirop de artar sau diferite toppinguri sau zahar pudra.

Comentarii

Postări populare