NEGRESA "PRAJITURA CASEI"
INGREDIENTE
tava 25x30 cmBLAT:
250 gr margarina
400 gr zahar
50 gr cacao
1/2 cana lapte
4 oua
1 cana si jumatete faina
1 plic de praf de copt
1 esenta de rom
un praf de sare
GLAZURA:
250 gr margarina
400 gr zahar
50 gr cacao
1/2 cana de lapte
1 esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Toate ingredientele se pun intr-o craticioara la foc mic si se lasa sa dea intr-un clocot.
Se lasa deoparte la racit, pana ajunge la temperatura camerei.
Pentru a accelera racirea se aseaza craticioara intr-un recipient mai mare umplut pe jumatate cu apa rece.
Dupa compozitia s-a racit se adauga cele 4 galbenusuri pe rand amestecand energic cu un tel dupa fiecare in parte.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt in ploaie.
Se picura si esenta de rom iar la urma cu ajutorul unei spatule se incorporeaza albusuri batute cu un praf de sare pana devin o spuma tare .
Se amesteca usor de jos in sus.
Tava de copt se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia , se niveleaza si se coace in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-50 minute.
Se face testul ci scobitoarea.
Cand scobitoarea iese curata , se scoate tava cu prajitura din cuptor si se lasa 15 -25 minute la racit.
Se desprind marginile si se portioneaza.
Cat timp se coace prajitura se pregateste glazura.
GLAZURA:
Toate ingredientele se pun intr-o craticioara la foc mic si se lasa sa dea intr-un clocot.
Se lasa la racit.
Cand este calduta se toarna peste prajitura portionata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu