OREZ BASMATI CU TON



INGREDIENTE

3 portii

1 cana de orez basmati
2 cutii de ton in ulei
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 ardei rosu
100 ml vin alb demisec
100 gr parmezan
50 ml ulei
1/2 cana de apa
patrunjel verde
porumb fiert
sare
piper

MOD DE PREPARARE:

Orezul se spala sub jet de apa rece pentru a elimina amidonul.

Se pune la fiert in 3 cani de apa si un praf de sare.

Se fierbe atat timp cat este recomandat pe punga ( 8-10 minute).

Intre timp, legumele se curata, se spala si se taie ceapa marunt, usturoiul feliute iar ardeiul julien.

Dupa ce a fiert orezul, se strecoara si se spala sub jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si legumele se soteaza cateva minute, apoi se adauga cate putina apa.

Se lasa la foc mediul pana se inmoaie usor , dar sa ramana al dente.

Peste legume se adauga tonul scurs de ulei si vinul.
Se lasa pe foc pana se evapora alcoolul si se formeaza un sos.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se toarna compozitia peste orezul fiert, si se amesteca usor pentru a incorpora uniform tonul.

Se adauga si parmezanul ras si se mai amesteca putin.

Se serveste cu porumb fiert si patrunjel verde.
Se poate servi atat ca aperitiv cat si ca fel principal.



Comentarii

Postări populare