SALATA RUSEASCA SUBA


INGREDIENTE

5-6 cartofi
2-3 morcovi
sfecla rosie fiarta
5-6 castraveciori murati
4-5 linguri se mazare
1 ceapa mare (rosie)
1 lingura mustar
sare
piper
ulei de masline
peste afumat (optional)
maioneza ( optional)

MOD DE PREPARARE:

Cartofii si morcovii se spala si se pun la fiert in coaja.

Separat punem apa la fiert, iar cand da in clocot se adauga mazarea si se se fierbe cateva minute.

Se strecoara si se lasa la racit.

La fel si celelalte legume cand au fiert se scot si se lasa la racit.

Cartofii, morcovii, ceapa  si sfecla se taie cubulete.


La fel si castravetii murati, dar inainte de a-i adauga la compozitia de salata, se storc intre palme, astfel zeama lasata de ei nu va inmuia compozitia.

Se adauga mazarea si mustarul si se condimenteza cu sare, piper si ulei de masline dupa gust, amestecand usor cu doua palete.




Optional se poate adauga peste afumat si maioneza.



Comentarii

Postări populare