TRECCINE SICILIANE

INGREDIENTE

10 bucati
550 gr faina
80 gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
80 gr unt
7 gr drojdie uscata
250 gr lapte
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:

Faina se cerne intr-un bol. 
Peste ea se adauga zaharul si zaharul vanilat iar la urma untul moale la temperatura camerei.

Laptele se incalzeste usor iar in el se dizolva drojdia.

Se incepe sa se framante compozitia adaugand laptele in fir subtire.

Cand aluatul a inceput sa prinda forma se adauga un praf de sare.

Aluatul se framanta pana devine neted si uniform.

Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati aluatul sa creasca 2 ore si jumatate.

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 10 bilute egale.

Din fiecare biluta formati un snur pe care il sigilati bine la capete si apoi rasuciti.


Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera cu folie alimentara si se mai lasa la crescut 1 ora.


Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 de minute,  pana se rumenesc
frumos.

Imediat ce s-au copt se scot din cuptor si se scufunda timp de 2 secunde in lapte la temperatura camerei, apoi se tavalesc prin zahar.

Se aseaza direct pe platoul de servire.



Comentarii

Postări populare