CLATITE CU PIEPT DE PUI
Prepararea clatitelor o găsești aici:
FOI DE CLĂTITE
UMPLUTURĂ :
1 piept de pui dezosat
1 ceapă medie
2 linguri ulei
2 linguri smântână
1 ou
6 linguri cașcaval ras
sare
piper
1 gălbenuș pentru uns
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu sare.
După ce s-a fiert, se rupe fâșii, apoi se toacă mărunt cu cuțitul.
Ceapa se curăță, se spală, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, până devine sticloasă.
După ce s-a răcit, se amestecă cu pieptul de pui.
Se adaugă oul, cașcavalul ras și smântâna.
Se condimentează după gust cu sare și piper.
Se amestecă până se încorporează bine toate ingredientele.
Se umplu foile de clatite, având grijă să rulam și capetele clatitelor, pentru a nu ieși umplutura din ele.
Se introduce tava în cuptorul preîncins la 180 grade, pentru aproximativ 20 - 30 min.
Se scot din cuptor, se mută pe un platou și se lasă la răcit.
După ce s-au răcit, se taie în felii de grosimea unui deget.
Comentarii
Trimiteți un comentariu