SALATA BOEUF



Salata Boeuf este binecunoscută oricărui român şi este considerată o specialitate românească, care se pregateşte cam la orice masă festivă.

Italienii o numesc salată rusească (”Insalata russa”), în schimb, în Rusia, este numită ”Salată Olivier” sau, mai simplu, salată de iarnă.

În timpul sovieticilor, o numeau “Salat Stolichny”,  care înseamnă “salată capitoliu”.

     În ziua de azi, există numeroase variante ale salatei ruseşti, pe care noi, românii, o facem cu carne de vită fiartă şi o numim salată boeuf. Dar există şi varianta cu carne de pui sau cu ton, aşa cum exista varianta italiană, care nu conţine nici un fel de carne.

     Aşadar nu ne aparţine nici acest fel de mâncare, dar ştim cu toţii să-l pregătim!

Ingrediente pentru un platou
:                                       

5-6 cartofi medii
4-5 morcovi potriviți
1 pastârnac
1/2 căpățână țelină medie
1 piept de pui dezosat
7-8 castraveți acri
6-7 linguri boabe fierte de mazăre
400 ml maioneză
1-2 lingurițe mustar
sare
piper

Mod de preparare:

Legumele spălate foarte bine se fierb în coajă, într-o oală mare, așezându-le în straturi: pe fundul oalei se așează morcovii care fierb mai greu, apoi catofii și la final păstârnacul și țelina.
Pe măsură ce au fiert se scot treptat, urmând ca morcovii să fie scoși ultimii.

Pieptul de pui spălat în prealabil se fierbe separat.

După ce s-au racit legumele se curăță de coajă și se taie cubulețe foarte mici.

Pieptul  de pui se rupe fâșii pe lungimea fibrei, apoi se toacă mărunt.

Castraveții se taie mărunt, se pun la scurs într-o strecuratoare, dar înainte de a-i adăuga la compoziția de legume se storc între palme de zeamă, pentru a nu înmuia compoziția salatei.

Legumele tocate, boabele de mazăre și pieptul de pui tocat se amestecă cu maioneza, se condimentează cu mustar, sare și piper.

Se aranjează pe un platou, se îmbracă în maioneză si se decorează cu rondele de morcov fiert, castravete, gogosari, felii de masline, frunzulite de pătrunjel etc.

Rețeta pentru maioneza o găsiți aici:

MAIONEZĂ RAPIDĂ LA BLENDER



Simplu si gustos!



Comentarii

Postări populare