SALATA DE CARFOFI CU DRESSING VINAIGRETTE
4 persoane
1 kg carfofi mici
2 castraveciori acri
1/2 ardei gras roșu
1 ceapă medie
câteva crenguțe de pătrunjel verde
sare
3-4 oua fierte (optional)
Cartofii se fierb în coajă.
Apa trebuie să acopere cartofii în întregime.
Când apa a început sa fiarbă se adaugă 1 linguriță de sare.
Cartofii fierți , se scot din apă și se lasă la răcit.
Cartofii se curăță de coajă și se taie rondele potrivite ca și grosime (dacă sunt prea subțiri se vor sfărâma).
Ardeiul și ceapa se taie julien.
Castraveciorii acrii se taie rondele.
Dacă se adaugă ouă fierte, acestea se curată de coajă și se taie în sferturi.
Într-un bol se pun toate ingredientele tăiate, se adaugă 1-2 linguri ulei de măsline și puțină sare.
Atentie: salata va fi servită alături de dressing-ul Vinaigrette, care conține deja sare, zeamă de lămâie și ulei.
DRESSING VINAIGRETTE
1 lingură miere
2 linguri muștar
50 ml ulei măsline
un praf de sare
praf de usturoi
câteva frunzulițe de busuioc proaspăt
suc de lămâie
Mierea se freacă cu muștarul.
Se adaugă ulei de masline puțin câte puțin, amestecând cu o lingură.
Se adaugă sucul de lămâie după gust (aproximativ 1/2 lămâie).
Se condimentează cu sare și praf de usturoi după gust.
Se adaugă frunzulițele de busuioc tocate marunt.
Atentie : Acest sos trebuie bine amestecat, deoarece uleiul și zeama de lămâie trebuie sa formeze o emulsie.
Salata se condimentează cu dressing după gust.
Cantitățile de dressing pot fi ajustate în funcție de cantitatea de salata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu