SNITEL IN STIL VIENEZ CU CIULAMA DE CIUPERCI
Acest șnițel se numește "în stil vienez", deoarece șnitelul vienez se prepară numai din pulpă de vită și se prăjește doar în unt.
INGREDIENTE:
2 porții
2 felii piept de pui sau pulpă de vita
făină
1 ou
pesmet
sare
piper
ulei+1linguta unt pentru prăjit
Pe fundul de bucătărie se așează folie transparentă.
Pieptul de pui, acoperit cu folie, se bate cu ciocanul de șnițele.
Fiecare șnițel se unge cu puțin ulei pe fiecare parte, se condimentează cu sare și piper și se așează pe un platou.
Carnea nu se bate foarte tare, dar se bate pe ambele părți, cu partea fără zimți a ciocanului de șnițele.
Felia de șnițel nu trebuie să fie prea subțire.
Felia de carne bătută se dă prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet.
ATENTIE : pesmetul nu se apasa în nici un caz cu palmele!
Cantitatea de ulei în care se prăjește șnitelul trebuie să fie generoasă, astfel încât șnitelul să plutească la prăjire.
Uleiul trebuie sa fie încins în momentul în care adăugăm șnitelul, să plutească și să sfârâie, altfel se va îmbiba de ulei.
Focul trebuie să fie potrivit.
Șnitelul se prăjește pe ambele părți, se întoarce cu grijă cu un clește, cu două furculițe etc, fără să îl înțepăm.
Când culoarea snitelului este aurie, acesta se scoate pe șervețele de hârtie pentru 1 minute.
Apoi șnitelul se transfera pe un platou întins, deasupra se pune ciulamaua caldă de ciuperci și se decorează cu o felie de lămâie și crenguțe de mărar verde.
Reteta de ciulama de ciuperci aici:
CIULAMA DE CIUPERCI CU LAPTE
Comentarii
Trimiteți un comentariu