SOS BÈCHAMEL



Béchamelul este cel mai versatil dintre sosurile de gătit, ușor și rapid de făcut.

Intra in compoziția preparatelor ca LASAGNA BOLOGNESE, paste la cuptor etc béchamelul având nenumărate utilizări.

1 l lapte
100 gr unt
100 gr făină

Laptele se pune la încălzit într-o crăticioară (de preferat cu fund dublu). Laptele nu trebuie sa fiarba!

Untul se pune la topit la foc mic.
ATENTIE: untul trebuie topit si nu prajit!

Apoi se adaugă toată făină deodată.
Se amestecă cu o lingură de lemn, până se face ca o pastă.

Se adaugă lapte cald (nu fiert) câte puțin, amestecând continuu, până încorporam toată cantitatea de lapte.

Se pun un praf de sare și foarte putina nucsoara măcinată.

Nucsoara este secretul ce dă gust sosului Béchamel.


Preparat realizat de Dima Florin

Comentarii

Postări populare