LASAGNA BOLOGNESE
INGREDIENTE :
8 porții
500 gr foi de lasagna
Sos Ragu' alla Bolognese
Sos Bèchamel
400 gr parmezan
tava de copt 30x20
Prepararea sosirilor le găsiți aici :
Sos Ragu' alla Bolognese
Sos Bèchamel
ASAMBLARE:
Se așează foile de lasagna uscate una langa alta, acoperind toată suprafața.
Peste foi se întinde un strat de ragù, un strat subțire de bèchamel (câteva linguri), iar pe deasupra se presară parmezan.
Se pune iar un rând de foi, ragù bèchamel, parmezan și tot așa până se obțin 4-5 straturi.
Peste ultimul strat de foi se adaugă ragù, bèchamel și se omogenizează bine cu o lingură.
Se presară un strat generos de parmezan, care va forma o crustă crocantă.
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 200-220 grade timp de 30 minute.
Dacă se folosesc foi de lasagna uscate se țin 30 minute, foi proaspete 25 minute, foi prefierte 15 minute.
După ce s-a rumenit frumos, tava se scoate din cuptor și se lasă 20-30 minute înainte de servire.
Preparat realizat de Dima Florin.
Comentarii
Trimiteți un comentariu