CIORBA DE LEGUME
INGREDIENTE :
oala 5 l
2 cepe potrivite
2 morcovi potriviți
1/4 căpățână țelină
1 ardei
1 cutie ciuperci
5 - 6 cartofi mari
2 - 3 mâini de fidea
5 - 6 linguri zarzavat pentru ciorbă
1/2 cutie de roșii în bulion
1 tulpină țelină
1 legătură pătrunjel verde
1 mâna leuștean
2 ouă
sare
zeamă de lămâie ( borș, zeamă de varză)
50 - 100 ml ulei
apă rece
Legumele se curată, se spală și se toacă mărunt.
În oala de ciorbă se pune uleiul la încins.
Se adaugă legumele, se sărează și se lasă 2-3 minute la călit la foc potrivit.
Se adaugă 1 cană apă rece, și se mai lasă 5 minute sa se călească.
Se adaugă ciupercile scurse de zeamă.
După câteva minute, se adaugă cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe, iar peste ei se toarnă apă rece, atât cât dorim.
Se ia spuma.
Când cartofii au fiert se adaugă 5 - 6 linguri de Zarzavat pentru ciorbă, iar după 5 minute se adaugă și roșiile.
Se lasă să fiarbă, se ia spuma, apoi se pune la ciorbă tulpina de țelină și leușteanul tocate mărunt.
Se completează cu apă rece de câte ori este nevoie.
Se adaugă fideaua.
După ce a fiert și fideaua, se acrește și se sărează după gust.
Într-un bol se bat ouăle cu câteva linguri de ciorbă.
Se adaugă amestecul de ouă in oală si se inchide focul.
Se adaugă acum și pătrunjel tocat mărunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu